EGYÉNI KONZULTÁCIÓ

Az élet néha olyan helyzetbe sodor, amely meghaladja erőnket, erőforrásainkat, legyen szó akár egy feldolgozatlan eseményről vagy egy tisztázatlan-lezáratlan kapcsolatról, vissza-visszatérő nehézségről a munka vagy a magánélet területén. A konzultációban történő átbeszélgetés segít a helyzet tisztán látásában, a célok felállításában, valamint a belső erőforrások feltérképezésében. Várom Önöket önbizalomhiány, stressz, párkapcsolati nehézségek, konfliktusok, szorongás, krízisek esetén, vagy egyszerűen csak abban az esetben, ha önismeretét szakember segítségével kívánja mélyíteni.

VÁRANDÓSOKNAK

Egy új élet születése nagy öröm, boldogság forrása. Újjászületés a szülőnek, elsősorban az anyának. Mégis akár könnyen, akár viszontagságos úton történt a fogantatás, a babavárás előre nem látható gondolatokat, nehézségeket ébreszthet az anyában, melyek gyökere saját családi életeseményekhez, saját méhen belüli élményekhez vagy akár sorskönyvi eseményekhez nyúlhat vissza. Felszínre kerülhet a félelem, aggodalom a gyerekkel kapcsolatban, s nem ritkán olyan érzések is megfogalmazódnak, amelyekről nem szoktunk – nem illik – beszélni. Ezek tisztázása, megértése, a velük való megbékélés és megbocsátás alapja lehet a teljesebb kapcsolatnak a születendő gyermekkel.

SZÜLŐKNEK

Ha gyermekével kapcsolatban nehézségei vagy kérdései merültek fel, nevelési gondjai vannak vagy egyszerűen csak információra van szüksége gyermeke fejlődéséről,  forduljon bizalommal hozzám. Óvodai/iskolai beilleszkedési nehézségek, válás, testvérféltékenység, szorongás, magatartászavarok esetén is kereshetnek.

HOGYAN TÖRTÉNIK

A pszichológiai tanácsadás általában heti egyszeri találkozást jelent. A találkozások időtartama 50-70 perc. Az első alkalom egy ismerkedő beszélgetés, az azt követő két-három alkalom pedig egyfajta tájékozódás a probléma jellegéről, cél felállítása, illetve ez az idő szükséges ahhoz is, hogy mindkét félben kibontakozhasson az az érzés, hogy tudunk-e együtt dolgozni. Ekkor fogalmazzuk meg az alkalmazott módszereket is.